21/07/2024

Băi sunt unii pe lumea asta, cred că născuți cu gura pe măciucă. Știți genul ăla de oameni care zic o chestie și după 10 minute se sucesc? Vorbești ceva cu el, bateți palma și după aia o dă la-ntors.
A pățit-o un prieten. Și-a găsit oglinda ruptă în parcare. Trecuse un bou și i-a luat ăstuia oglinda după el. Pe spiritul tradițional românesc, a văzut că a lovit o mașină, a plecat imediat de la fața locului.
Și se apucă ăsta să-și caute o glindă SH. Că una nouă era 1300 de lei. Că atât costă o oglindă de BMW din 2001, cu pliere electrică, 1300 de lei. Nouă. Caută el pe net, caut și eu, găsim pe la vreo 4 inși. Mergem la unu alaltăieri, 200 lei. Oglinda arăta ca nouă. Doar că nu avea pliere electrică. Nu am luat-o. Am pus-o pe mașină, toate bune și frumoase doar că n-avea pliere.

E, și găsește românul nostru pe unu’ prin Bolintin. 100 de lei oglinda. Doar că le dă la set. Prost să fii să nu le iei cu 200 lei pe ambele? A vorbit cu ăla că s-ar putea să mai ia ceva de pe mașina ăluia, i-a zis că a luat mai mulți bani la el și-am plecat.
după 10 minute, ăla îl sună.
– Domne, a intervenit ceva, nu mai pot azi.
– Păi mă, sunt în drum spre tine.
– Da, te cred, dar nu mai am cum acum, trebuie să plec.
– Bine domne, ne auzim mâine de dimineață.

 

Na, mai are omul urgențe, nu? După vreo 2-3 ore, pe la 11 noaptea, îi dă ăla mesaj. Că i-a oferit unul 400 de lei pe oglinzi. Adică am vorbit de un preț, ai zis că OK, apoi că nu mai poți, că ai o urgență și acum zici că ți-a oferit dublu altul. Nu e vorba de sumă, de la 200 la 400, ci la ideea în sine.

A doua zi dimineață îl sună pe ăla, telefonul închis. După vreo 2 ore îmi zice să mergem la altul, prin Buzău. Că ăla din Bolintin n-a răspuns. mă sună după 10 minute și-mi zice așa:
– Fi atent ce oameni ratați. Mă sună ăla Din Bolintin. Că după ce i-a oferit unu aseară 400 pe oglinzi, a vândut mașina altuia, întreagă.
– Adică ți-a dat țeapă de două ori?
– Cam așa.

Vorise seara că pe la 10 dimineață să fim la el în Bolintin. Na, nu am plecat la 9 să fim la el la 10, dacă ăla avea telefonul închis, nu? Chit că aveam adresa exactă.

Și uite așa din “hai la mine, îți dau ambele oglinzi cu 200 de lei” la “am o urgență, vino mâine la 10 dimineața“, la “mi-a dat unul 400 pe oglinzi” la “vino mâine la 10, ți le dau cu 400” până la finalul “nu mai veni că am dat mașina întreagă“.

Dacă eram pe drum? Ajungeam la ăla și îl luam la bătaie? Cu ce drept? Niciun drept, doar că futeam așa vreo 80 de km de benzină. Că sunt unii parcă născuți muiangii.

Până la urmă am ajuns în buzău, am luat oglinzi de la un gagoiu, pe 350 lei, ambele cu pliere electrică. În 10 minute a pus ăsta oglinda pe mașină, am pus fața de ușă înapoi, totul perfect. Doar că am ajuns la 8 seara acasă, plecați de pe la 12.

Și dacă era ăla din Bolintin băiat onest, ajungeam pe la 4 înapoi și cu oglinzi și cu jantele de pe mașina lui. cu 1300 lei toate. Dar “nuuuu, stai așa că am dat mașina toată cu 1000 de euro“. O căruță cu numere de Bulgaria (e impozitul mare boss, motor de 3 litri).

Unii trebuie bătuți nene, cu prosopul ud…

2 thoughts on “Pe unii i-aș strînge de gât… sub bocanc!

 1. Imi pare rau, dar nu cred ca tu esti Nico. Nu se potriveste stilul si in plus se poate vedea ca ai cumparat domeniul in 2023. De aceea nici nu mai ai access la vechiul blog.

  1. Ai dreptate, nu sunt.
   am acces la vechiul blog, voiam să-l readuc înapoi cum era odinioară.
   Însă după ce m-am documentat mai bine, am decis să nu fac acest pas. Ar fi fost furt intelectual.
   Blogul ăsta va fi cu de toate, și noi, și vechi, și bune și rele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *