21/07/2024

Și cum stăteam noi cu pula-n soare, cu berea la gheață, sună administratorul de bloc. De la scara lu’ Tractor. Că s-a plâns un vecin că l-a inundat Tractor.

S-a dus adminu la vecinul acasă, baltă mare pe tavan. Și apă picurând. Și bulangiu’n loc să zică merci că are apă moka, nu-i convine și sună să oprească ăsta apa.

Numai că Tractor n-am lăsat cheia la nimeni. În bloc n-are tovarăș decât pe Grasu și pe un ciudățel de la etajul 5, numai că ăla plecase cu vreo 3 zile înainte nu știu unde dracu, să se regăsească, pizda mă-sii. Era d-ala cu Bivolaru, se țineau de mâini și beau pișat, dracu să-i ia.

Și Tractor rămăsese prieten cu ăla că erau vecini de 30 de ani, de când erau la creșă.

În fine, ideea e că n-avea cine să intre în casă la Tractor. Mă-sa cu ta-su sunt la țară, prin Suceava, iar gagica-sa i-a dat ăsta papucii acu 2 săptămâni. Nu-i vorbă, după ce venim de la mare, se împacă iar. Că așa fac ăștia, se împacă și se despart mai des că Bahmuțeanca cu șchiopu’.

Ajunge ăsta cu bla-bla car înapoi la baza de operațiuni. Așa zice el la apartament. Mașina e la noi, la mare, de ce să consume dus întors motorina, când a dat 70 de lei la un gagiu care l-a lăsat la 2 km de casă?

Ajunge, deschide ușa… Bă nene, plutea covoru’ vreo 3 adidași, niste fluturași de badminton, vreo 2 pungi. Apa de 5-6 cm înălțime. Peste tot in casă.

S-a dus să vadă de unde e problema. Fix între bucătărie și baie s-a spart o țeavă de când s-a făcut blocul. De prin anii 60. Numa că nu era țeava blocului, ci e țeava lui. Și a umplut casa de apă. Inclusiv pe ăla de jos, l-a îmbăltit.

A oprit asta robinete, draci, laci. Caută tu instalator coaie, ca-s mai scumpi la vedere ca grifonii la magazinul de inorogi. A dat de unu, a venit ăla pe 100 lei numa să vadă despre ce e vorba. I-a zis că e lucrare de 4000 de lei și e gata în 2 zile.

L-a oprit adminu pe Tractor să nu-l gușuie p-ăla.

Până la urmă a făcut el o românească. A lipit țeava cu super glue. A consumat un tub de ăla mare de la Dedeman, peste care a dat cu spray de întărire. Apoi a făcut un inel gros de jur împrejurul țevii din poxipol. A luat vreo 5 bucăți, și a făcut omu’ o ingineria dracu.

S-a dus adminu să dea drumul la apă, nu mai curge. Asta a strâns apa din casa cu o pompă electrică și cu ligheanele. A băgat 30 de ligheane la wc și vreo 20 in cada. Asta așa, luând apa cu ligheanul, direct de pe jos.

Acu mi-a zis că a închis apa de tot, a scos și siguranțele, să nu ia foc ceva, mai știi?

Cică mâine vine înapoi la mare. Aha. Să vină, futu-l în cur, să vezi ce ne caută ăsta prin Saturn și noi am plecat în Tuzla, cu cortu’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *